No problems

Jag höll på att komma försent till skolan idag, min mascara var borta. Jag hann faktiskt i tid till lektionen, med 7 minuters marginal. Jag är duktig. Min syster hade snott mascaran, hat på henne.

På företagsekonomin bjöd jag på fika, det var gott. Mina blåbärsmuffins var kanongoda, i alla fall de små. Jag har ätit fyra stycken sedan jag kom hem, det är inte bra. För att undvika att bli fetare så cyklar jag till Carlis nu. ha en trevlig kväll.


Det är ...

Det är något som gör mig mycket fundersam. Min systers 13-åriga kompis sminkar sig mycket, hon är svart runt ögonen och har en massa glitter. Jag själv började sminka mig när jag var 14 år och då använde jag endast mascara. Jag är ingen höjdare när det gäller sminkning, min systers kompis kanske kunde ge mig en sminkkurs.

Jag tycker att vi från och med nu kallar kompisen L, så blir det lättare. I alla fall L och min syster sov över hos en annan kompis natten tills idag och ändå kom hon hit i smink innan och då menar inte lite smink. L har alltså sminkat sig en massa och ändå umgås hon bara med vänner. Men hallå, bland vänner ska man vara sig själv och kunna visa sig utan smink. Jag tycker att man kan sminka sig lite mer när man ska göra något speciellt. Jag undrar vad som håller på att hända. Det är inte sunt att småtjejer sminkar sig så mycket. Förhoppningsvis så mognar tjejen snart och tar det lugnt med sminket.

Jag brukar lägga mig i sådant som jag inte har med att göra, men det är väl så det ska vara?





Fredag

Det är fredag idag.Jag gillar fredagar, dock är det lite segt att ha företagsekonomi i drygt 3 timmar. Idag ska det bli en mysdag, jag jag vara med en vän och förmodligen titta på innebandy. Det blir spännande.

Jag har träsmak i baken. Nu blir det spagetti och köttfärssås.

På tal om att snylta...

Jag är en riktigt snyltare. Jag får riktigt dåligt samvete. Jag utnyttjar mina vänner omedvetet. Jag planerar inte alls att vara en snyltare men jag känner mig som en. Jag vet att mina vänner inte frågar om jag vill stanna och äta om det inte går, men som sagt det är jag som känner mig dum. Som i somras, hur många gånger var jag hemma hos Erika? De bjöd mig på en ljuvlig måltid och ett gott skratt. Vi gick alltid dit efter våra promenader, chattade och pratade. Vi var aldrig hemma hos mig, varför? För att jag aldrig föreslog det.  Jag gillar inte att vara hemma hos mig. Det ser ut som stryk+ det är aldrig någon hemma och vi har inget gott i kylskåpet som man kan bjuda gästerna på. Det tar tid för mig att våga, just det våga, släppa in någon i mitt hus. Men ja, jag kan tänka mig att de flesta förstår det. Jag menar vem vill bo i ett sådant hus? Hallå varför renoverar de inte? Bra fråga.

GOD NATT!

Tisdag

Jag hatar tisdagar, jag har ingen sovmorgon. Bloggen har krånglat idag. Jag har inte gjort så mycket. Jag behövde tuggummi, de har varit slut hur länge som helst.  Jag chattade med lilla K. Hon behövde handla, så vi tog sällskap. Jag hjälpte henne med matkassarna och hennes famil bjöd mig på mat. Generösa nissar, jag snyltar både hos den ena och den andra. Det känns inte bra. Jag kom hem,  jag slappade, jag läste, jag tittade på Andra Avenyn, jag skällde på mina familjemedlemmar, jag tog en dusch och nu sitter jag här.

jag älskar att skriva som ett litet lågstadiebarn.


NU VET JAG

Det tog inte lång tid att komma på. OHNO! Nu förstår jag viskningarna.

Nyfikenhet

Nu viskar mina föräldrar i Tv-rummet. Jag blir nyfiken. De brukar aldrig viska. Det var verkligen en supertyst viskning, jag blir fundersam. Mamma tar på sig ytterkläder och frågar var pappa har sin jacka. Jag är nyfiken. Hon ska åka till Konsum, men vi var ju nyss där.

Hmm

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH


Tankar bakom datorskärmen

Varför har jag bett om ursäkt i nästan varje inlägg under december och januari? Jag behöver faktiskt inte be om ursäkt för den jag är. Jag är Lina Fröjd och jag är stolt över mig själv. Jag är knäpp och det kommer jag aldrig att förneka. Men snälla, vad är normalt? Jag gillar när det händer galna saker, jag älskar människor som jag kan släppa loss med och som själva kan släppa loss. Tyvärr finns det inte många människor som jag kan vara mig själv  med. Jag vet vad det beror på. Jag är rädd att de ska dömma mig vilket är helt sjukt. De är ju mina vänner, de får ta mig för den jag är, annars kan det kvitta.

Det finns två vänner som jag ofta glömmer bort. Jag saknar dem, ibland väldigt mycket. Jag saknar spontaniteten. Jag saknar ärligheten. Jag saknar skrattet. Jag saknar den gamla tiden, då allt var problemfritt. Då vi gjorde cykelturer. Då vi bråkade om gräset. Då vi klädde ut oss. Då man inte dömde. Då man var bästisar. Trots att man var elak mot varandra så förlät man alltid. Det var så lätt att förlåta när man var mindre. Jag förlät alltid. Nu i efterhand så fattar jag inte hur jag kunde det. När jag tänker tillbaka så var det oerhört jobbigt. Jag vet inte hur jag klarade mig men det gjorde jag. Fast å andra sidan så har nog de flesta haft liknande problem, alla har väl haft tonårstrubbel? Mitt var byte av vänner. Jag var en person som användes i nödfall och det accepterade jag konstigt nog. Jag blev ibland behandlad som luft och ibland som en vän. Det gjorde fruktansvärt ont i hjärtat. Tänk att även jag har haft ont i hjärtat. Det är ingen rolig smärta. Det hjälper att gråta men tyvärr så ger inte gråten tillbaka ens forna vänner. Konstigt nog så förlät jag. Jag lät de använda mig som en person i nödfall. Jag lät mig bli behandlad som luft. Jag trodde nog att något bättre väntade runt hörnet. Det bättre kom aldrig men det kom något bra. Men det blev aldrig som vanligt, inget kunde bli som vanligt. 

Tur att man mognar. Allt det som hände under sexan och högstadietiden är glömt,  i alla fall när det gäller ett fåtal av mina vänner.  Jag ältar det inte längre. Jag tänker på det när jag läser min dagbok eftersom jag har besktrivit det så hemskt där. Med tiden fann jag några nya vänner,  vi bildade ett gäng och vi umgås fortfarande. 

Nu har jag vänner som jag i de flesta fallen kan lita på. Jag har vänner jag tycker om. Jag har vänner som jag kan klara mig utan och jag har vänner som jag kan dö för. Så kommer det alltid att vara. Och hur kommer det sig att en av de vännerna jag kan dö för är just en vän som har betett sig illa? Det beror nog på att man även i ett vänskapsförhållande måste ge och ta, annars funkar det inte. 

godnatt allesammans.





 


Orättvist

Det finns en liten sak som är lite orättvist, men det verkar inte som att det spelar någon roll.

Good Evening Sunshine

Jag har haft en supertrevlig dag. Jag och Anna har varit hos Jessica. Vi har haft djupa samtal, skrattat, spelat UNO och åkt pulka. Jag höll på att slå ihjäl mig. Jag kommer vara riktigt mörbultad imorgon, men det är det värt. Hela dagen har jag pratat helt fel och sagt saker som får helt olika betydelser. Jag sa bl a. "Jag fastnade med min gren i armen."

nu ska jag fortsätta att äta goooooodis

Vakna upp

Jag höll på att somna i soffan när min mobil ringde. Det var Sofia, hon ville gå en promenad. Jag skyndade ner till samhället för att möta henne. Vi gick en promenad. När vi trodde att Erika var hemma ringde vi henne på hennes söndriga mobil, ingen svarade. Sedan ringde vi en gång till och återigen inget svar. Det var i och för sig inte så konstigt att ingen svarade men vi försökte i alla fall. Då beslutade vi oss för att vandra hem till henne. Vi fick aldrig tag på Erika, tyvärr. Idag har jag gått trettontusentvåhundraåttiosexsteg.

Jag fryser  och min axel gör förbaskat ont. Jag är klagar mycket. I morgon är jag ledig, det ska bli så skönt. Jag ska sova länge och plugga. Vid kvart över tre drar jag till Kimmy. Klockan fem går vi och käkar pizza och sedan blir det myskväll. På lördag blir det förmodligen en myskväll igen.

Jag ska aldrig ramla

Vi har fikat idag igen. Torsdag är en fikadag. Blåbärspajen var mums. Vi tittar på resor, väldigt spännande. Jag har ont i min axel, ännu ondare än igår. Det är konstigt. Jag ska sova hela dagen imorgon. Sedan ska vi äta pizza. Kerstin har bjudit med oss på en fest men jag har inte bestämt mig om jag ska gå än. Jag har inga kläder att ha på mig och jag vet inte hur det är med min axel. Jag får fortsätta att fundera.

Det är så jag säger det

USCHFYBLÄBAJS. Jag fick ett utbrott när jag kom hem från skolan. Jag kastade på mig ytterkläderna och gick ner till samhället för att handla. Jag ville inte gå hem utan gick till farmor och farfar och beklagade mig. Åh, vad jag älskar dem, jag börjar nästan gråta. Jag tänker skita i tyskaläxan, jag orkar faktiskt inte. Jag är mörbultad och har fått en äckelvagel i ögat.

I know I live

Jag mår illa. Jag känner en smärta i svanken. Usch, den är olidlig, jag kan inte sitta ordentligt. Tidigare idag slant jag i trappan. Innan jag gick ner för trappan sa jag: "Ånej, jag har mina gummitofflor. Jag kommer trilla" Jag ska aldrig säga så igen.  Om jag hade varit min pappa hade jag skrattat men min pappa är snäll. Jag har även ont i axeln, ryggen och foten. Det är så synd om mig. haha

There are good times just around the corner

Jag är sugen på allt onyttigt, en pizza, en semla, ett wienerbröd eller ett paket med ballerinakex. Vi har inget gott hemma och tur är väl det. Jag borde plugga engelska, tyska och information och layout men det gör jag inte. Som jag sa till Erika så kan jag inte plugga förrän jag är mätt. Vi ska inte äta förrän vid åtta. Jag tycker att min ursäkt är riktigt bra, jag tror till och med på den själv.

Cigaretter och snus, fy fanken. Ett helt idiotiskt beroende. Det råder rökförbud i pannrummet, men jag misstänker att det finns en människa med lässvårigheter i min familj.



En ful-dag

Idag är det en ful-dag. Jag har fula skor, fula kläder, ful frisyr och dålig hy. Usch. Jag har ont i svanken och huvudvärk. Snart ska vi ha franska. Jippy.

There I go

Jag och Erika var ute på en trevlig upptäcksfärd. Det var kul att håna elefanten. Den var så ful. När jag kom hem återkom ilskan. Jag blev arg, men jag bet ihop och var bara lite otrevlig. Det långa brevet ligger i min jacka. Jag har bestämt mig, jag ska ta upp en del i taget. Det känns bättre. Jag har satt upp en till lapp. KAN MÄNNISKAN LÄSA ELLER SKA JAG BEHÖVA STÅ BREDVID OCH SKRIKA????

A letter

Jag har nu gråtit och skrivit ett tre sidor långt brev. Det känns bättre. Men jag vet att om jag inte visar brevet så kommer ilskan att komma tillbaka om ett tag igen. Jag måste konfrontera och det är så fort som möjligt.

ARG!

Holy mama. Jag är arg som ett bi. Jag kan inte koncentrera mig. Jag vill bara skrika och stampa och gråta. Det var längesedan jag kände så här. Jag har satt upp en lapp på pannrumsdörren, nu får det tusan i mig var slut. Jag slår snart någon. Tur att ingen är i närheten.

Blubb

Idag är jag inte glad. Jag grät igår, precis innan jag somnade. Det kändes bra men jag får alltid huvudvärk när jag har gråtit, usch. Det är så synd om mig. Jag har drömt konstigt. Jag gillar inte helgerna. Jag gillar att sova länge och att jag inte måste göra något. .Allt annat hatar jag. Allt blir bara så knäppt. Allt blir fel. Det finns inga favoriter längre. 

Åh, jag älskar att skriva i gåtor.

Impossible

Jag är psykiskt störd. Jag är knäpp. Jag kan inte prata om normala saker. Jag kan inte vistas bland folk längre.

Everything is everything

Jag mår illa. Jag har ätit för många äckliga godisbitar. Fråga mig inte varför. Jag åkte till Anna vid tolv och kom hem vid nio. Jag, Anna och Jessica hade det mysigt. Vi tittade på Brokeback mountain, Heath Ledger var riktigt snygg ibland. Jag har även tittat på p3-guld, tack vare Kajsa.

nu ska jag spy. nattinatt

...

Jag är fundersam. Jag fattar ingenting. Allt blir värre på helgerna. Jag mår inte särskilt bra. Imorgon blir det filmdag med mina mysiga vänner, det blir perfekt. Åh, jag älskar film. Jag hoppas att det blir en masa kärleksfilmer. Jag vill gråta. Det har jag inte gjort på länge.

jag är en vampyr.

Summer

Jag fick ett enormt sug efter sommaren. Jag läser gamla inlägg och jag får tårar i ögonen. Det är töntligt. Varför är jag så känslig?

Möte

Men hallå! När ska The Hula-Hula-Club ha möte? Svara på det ni.

Telefonsamtal

För en liten stund sen ringde min mobil. Jag sprang och hämtade den och såg att det var ett 0371-nummer. Jag svarar och den andra personen säger ungefär så här: "Hej, det är Sofia. Vill du ta en promenad imorgon?". Jag fick en chock och trodde att den här Sofia hade ringt fel. Det tog ett tag att fatta att det var min kompis. Jag måste ha låtit riktigt förvånad och knäpp. Sedan började jag att skratta. Jag är verkligen förvirrad,

You talk!

Läste precis Kerstins blogg + hennes sms och hon är galen, på ett bra sätt. Jag skulle aldrig våga. Dagen har varit kanon mysig. Jag, Erika och Kerstin myste med kakor och bajsbollar på caféhyllan. Jag och Erika gjorde en hårboll på bordet med lösa hårstrån. Vi hade så roligt. Jag har verkligen skrattat idag, åh så härligt. Erika är så underbart rolig. Kamphundar+ blinda, det förgyllde min dag.

nu ska jag plugga företagsekonomi.

På tal om kakor

Nu går jag ner till samhället och köper goda kakor tills imorgon. Vi ska ha fikastund. Erika glöm inte dina bajsbollar och lilla K glöm inte det drickbara. Happy fikastund.

Who let you go?

Jag sitter med ett rött papper framför mig, man skulle kunna säga att det är ett julpapper. Jag försöker göra tyskaläxan men det går inte. Skriva om välbefinnande, usch.  Jag är nog den mest onyttiga människan jag känner. Jag älskar kakor i alla dess former. Jag är inte så förtjust i godis men äter ändå ganska mycket, det är konstigt. Jag är nästan beroende av Coca-cola.  Glass är också något  jag älskar, särskilt jordgubb- och vaniljglassen från GB.  Jag cyklar 6 kilometer varje dag annars motionerar jag ingenting. Istället för att gråta när jag mår dåligt äter jag en massa gott, det är ett sätt att tycka synd om mig själv. Om jag fortsätter så här är jag snart en fet tjej med fett hår, gigantisk bak, hängpattar och celluliter överallt. Jag ska nog börja ett nytt liv, imorgon.

over and out 


FIKA

För första skoldagen på länge har jag varit riktigt glad och positiv. Det har sina förklaringar, som allt annat. Kommer jag att vara Glada-Lina igen? Jag åt ett smaskigt wienerbröd innan. Jag tycker att vi ska fika någon gång när vi har tre långa håltimmar på torsdagar. Jag tänker ta med mig fika på torsdag. Ett päron och någon kaka. Det är onyttigt men attans vad gott det är. Plus vi cyklar faktiskt 6 kilometer varje dag, så det kan vi förtjäna. Erika och Lilla K, vill ni ha fika på torsdag? Om inte vill så kan ni alltid sitta och titta på mig när jag fikar, haha.


I am afraid

Söndag. Helgen har gått alldeles för fort och jag har inte gjort något vettigt. Imorgon är det skola och vi har sovmorgon. Jippie.

Smile like you mean it

Jag är trött. Gårdagen tog verkligen på krafterna. Jag låg i sängen till halv fyra idag. Vad är det med mig? Jag ska straxt ta på mig och gå en långpromenad, jag måste piggna till. Jag upptäckte precis att jag faktiskt har pengar på mitt vanliga konto, äntligen något som går åt rätt håll. Ikväll ska jag titta på TV och äta godis, jag är hemma själv till cirka klockan 02.00. Jag ska nog titta på Körslaget, vi har tyvärr inga andra roligare kanaler. Det kanske går något bra på Svt?

Tjolahopp

Första skoldagen var bra. Kul att träffa alla igen. Jag har både varit hos doktorn och tandläkaren, det gick prima. Jag behöver inte äta pencillin längre och mina tänder var bra, dock måste jag tillbaka på måndag och fixa en tand. Om det inte var ett hål, vad tusan vad det då? Jag fattar inte tandläkarspråket.

I morgon åker vi till Växjö för att titta på universitet. Jag hoppas innerligt att det blir god mat. I morgon börjar STT-cupen i Nittorps ishall och jag har precis slängt iväg ett par sms till mina vänner och undrar om de vill följa med. Vi får se hur det blir med det. Jag har studerat spelschemat nu och vet när de lagen som jag vill se spelar. Det dummaste är att det antagligen kostar att gå in, hur mycket? Jag är en snål jäkel och tycker inte om när saker kostar, dessutom måste jag åka tåg. Jag får se om mamma och pappa kan bidra med en slant. 

Godnatt allesammans.
 

Det där var elakt

Hämnd.

PUUUUUUUUUUUUUUUUUH

Jag kom hem för ett tag sedan och min mobil återfanns i eftermiddags. Mobilen låg i byrålådan i hallen, jag är så slarvig. Jag har pluggat i stort sett hela dagen. Det är så tråkigt. Vid 16.50 vandrade jag till lilla K för att skicka in mina publikationer, det funkar inte på den här datorn. Jag måste skaffa mobilt bredband igen, jag ska tvinga pappa. Jag och lilla K pratade lite sedan gick vi ner till samhället för att handla åt hennes mamma, hon är sjuk. Vi var både på ICA och hemköp. När jag kom hem så åkte jag ner till ICA med mamma och köpte dricka. Nu ska jag skriva klart diskussionsuppgiften men jag känner ingen pepp. blä.

Min mobiltelefon

Det enda jag vill säga är att min mobil är borta. Jag vet inte var den är. Jag har letat men hittar den inte. Det gör mig galen.


What a feeling

Innan inlägget HAHA hade jag skrivit ett knäppt inlägg där jag ville allt det jag skriver att jag inte ville. Förvirrande. Men jag tog bort det, det kändes inte rätt.


Det är 2009 nu. Det har inte börjar hälsosamt. Jag har tänkt på gårdagen och drömde om den inatt, Så speciell var den faktiskt inte. Jag måste kolla igenom allas bilddagböcker som var med på festen. Jag drack en Smirnoff Ice.  Med tanke på hur jag ser ut på alla andra bilder så måste folk dra slutsatsen att jag var riktigt packad. Men det var jag inte. Jag äter pencillin och jag hade inte varit det ändå. 

Jag fryser.
 


Nyår

Jag ligger i sängen. Jag kom hem för ett tag sedan. Jag mår lite illa. Det är inte så smart att äta kyckling och potatisgratäng klokan tre på natten/morgoen. På festen var det trevligt, många nya människor och de flesta var riktigt snäll. Lilla k är nog väldigt nöjd och lär drömma sött. Slut på detaljer. God natt/morgon.

RSS 2.0